Om oss

Ideen bak Myas omplassering for pusehjerter


Mya's Omplassering for Pusehjerter ble opprettet i august, 2014 av to damer, Sunniva Fosse og Maiken Helen Johansen, som har et stort hjerte for dyr - særlig katter. Navnet er inspirert av Mya, katten til Sunniva.


Vi er 2 personer i styret til Myas Omplassering, og vi er som følger:

Leder: Michael Almli

Adopsjonsansvarlig og Puseromsansvarlig: Vibeke Hansbakk


Besøksadresse for puserommet er : Rønningslia 21, 7353 Børsa.


Vi har et stort puserom i Børsa, med flere rom, og egne isolatrom. Her vil alle katter som taes inn først ankomme, for sjekk og kastrering. De vil først være i isolatrom til de er friskmeldt og kastrert/sterilisert. Deretter vil de få gå fritt sammen de andre pusene våre i puserommet, til de evt. blir adoptert eller plassert i egne fosterhjem. Her kan dere komme og hilse på pusene som er inne akkurat nå.


Hos Mya's omplassering får alle katter vi tar imot en sjanse til et godt liv og hjem, uansett bakgrunn og alder. Der det er hjerterom er det husrom ♥


Alle katter vi hjelper blir kastrert, grunnvaksinert og ID-merket. De er hos oss i minst 2 uker før adopsjon, da flytting kan være traumatisk for dyr. Alle katter blir nøye evaluert til veien videre og vi prøver å finne perfekte matcher mellom katt og ny eier. Hvis en katt har atferdsproblemer blir den rehabilitert og får bo hos oss eller i fosterhjem så lenge den trenger før adopsjon.


Alle katter blir sjekket for chip og øremerke. Om en katt er merket blir eier kontaktet snarest. Andre katter får en annonse på dyrebar.no og spres på savnet-sider.


Savner du katten din må du etterlyse den tidlig. Let i grålysningen, forhør deg, legg lapper i postkasser og heng på oppslagstavler. Spre også ordet på Facebook og sett en annonse inn i avisa. I etterlysningen din må du nevne når katten din forsvant, hvor, hvor gammel den er, detaljert beskrivelse av utseende og om den lyder noen lyder eller navn. Hvis du har observert katten din kan du sette ut en kattefelle, men da må du følge godt med den eller ha noen i nærheten som holder et godt øye for deg.


Når vi får tips om en katt som trenger hjelp, undersøker og kartlegger vi situasjonen slik at vi vet hva katten trenger. Vi samarbeider godt med folk som har kontakt med katten og redder heller en for mye enn en for lite. Når en katt fanges i ei felle blir den naturligvis redd i starten, derfor får den litt tid på å roe seg ned slik at vi kan evaluere atferden og tilstanden før vi tar en avgjørelse på hva som må gjøres med katten.


Vi er takknemlig for å ha et godt samarbeid med flere andre dyreorganisasjoner, privatpersoner og Mattilsynet. Takket være fosterhjem kan vi hjelpe flere katter og takket være donasjoner og grasrotgivere klarer vi å ta med alle kattene vi får inn til veterinær.


Mya's omplassering drives av stor lidenskap og hjelpevilje. Alle inntekter går direkte til kattene - uten unntak.


Slik kan du hjelpe oss med å redde flere pusehjerter:


Kontonr: 6402 05 20092

Grasrot: 914 004 128

Vipps: 107811


Følg oss gjerne på Facebook, eller sendt oss en mail. På facebooksiden vår legges nye katter ut fortløpende som vi tar inn. 

Myas omplassering for pusehjerter